Arenduskoja eestvedamisel toimus 25. septembril Tapa kultuurikojas Põhja-Eesti kohaliku toiduprojekti tegevuste seminar, kus tutvustati projekti käigus tehtud töid, tulemusi ning seati uusi plaane. 

Projekti raames valmis ülevaade Põhja-Eesti kohaliku toidu pärimusest; toidumärgis, seda kandvad ettevõtjad ja võrgustikutöö; Põhja-Eesti kohaliku toidu kinkepakk; Põhja-Eesti kohaliku toidu reklaamkanalid: koduleht, FB, trükised, kohaliku toidu letid, messimööbel – kõik see on piirkonna ettevõtjate kui ka koostööpartneritele kasutamiseks; Põhja-Eesti esindusjook Valgejõe Valge, õuna-ebaküdooniavein Valgejõe Veinivillalt, mis valiti välja Põhja-Eesti joogikonkursil 2018. aastal. Uus konkurss on tulemas 2020, mil valitakse lisaks joogile ka piirkonna toidumeene; Põhja-Eesti kohalikud toidupäevad koolides ja lasteaedades laiendasid toidu võimaliku tarbijaskonda.

Seminaril osalesid ettevõtjad, kohalike omavalitsuste, turismiorganisatsioonide ja võimalike koostööpartnerite esindajad, kes on huvitatud kavandatavast jätkuprojektist aastateks 2020-2022 ning ühisest kandideerimisest Eesti toidupiirkonna 2020 tiitlile. Nimelt on Maaeluministeerium algatanud traditsiooni valida igal aastal välja üks Eesti toidupiirkond ning kuulutada välja selle piirkonna maitsete aasta.

Eesti toidupiirkonna külastaja jaoks tähendab maitsete aasta seda, et terve hooaja vältel on kohalik toit erilise tähelepanu all ning ettevõtjad panustavad sellesse, et toidupiirkonda külastades oleks kohalikud maitsed leitavad nii kohvikutest, restoranidest ning poelettidelt kui ka hooaja jooksul toimuvatelt toidu- ja kultuuriüritustelt.